Miliardarul Ion Tiriac a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului german Der Spiegel, ca gestul facut de Adrian Sobaru, care s-a aruncat de la balconul Parlamentului in decembrie 2010 nu este unul total neobisnuit. Omul de afaceri a adaugat ca astfel de intamplari nefericite se intampla peste tot in lume, de la accidente de masina, la sinucideri sau crime.
Subiectul tentativei de sinucidere a angajatului TVR nu a fost unul foarte placut pentru Tiriac, potrivit jurnalistei germane, dar omul de afaceri nu s-a sfiit, intr-un final, sa isi declare parerea personala.

“Doamna, un tip sare de la balconul parlamentului. O alta persoana este accidentata de o masina. Altcineva se sinucide pentru ca este nebun, sau cine stie ce alt motiv. Astfel de lucruri se intampla peste tot in lume”, a spus Tiriac, despre intamplarea din 23 decembrie 2010.

Despre criza, Ion Tiriac a fost mai dispus sa isi expuna ideile, precizand ca, desi a fost grav afectat in ultimii ani de situatia economiei romanesti, afacerile sale au supravietuit.

“Acum trei ani eram de trei ori mai bogat decat sunt astazi”, a spus el, adaugand ca “pot lua masa de trei ori pe zi si imi permit sa-mi alimentez avionul personal, care pentru mine este un fel de masina de serviciu”.

Desi a declarat ca nu stie exact la cat se ridica averea lui actuala, Ion Tiriac este convins ca o cifra finala ar putea obtine numai daca si-ar vinde toate activele.

“Romania a fost, din punct de vedere al cresterii economice, superstarul Europei, pana la venirea crizei”, afirma Tiriac, mentionand ca prefera sa se distanteze de politicienii din tara, deoarece “toti sunt la fel”.

“Ii cunosc aproape pe toti, pentru ca sunt batran si am fost un sportiv de performanta. Politicienii sunt toti la fel si se cearta mereu intre ei”, a opinat miliardarul, adaugand ca nu se asteapta ca acestia sa “reporneasca motorul economiei”, avand in vedere ca le-a luat prea mult sa reactioneze la ideea ca economia se prabusea.

Tiriac a mai spus ca masurile de austeritate introduse de guvern au venit prea tarziu, chiar daca au fost foarte drastice si ca sindicatele de la noi sunt prea puternice in acest moment, protectia angajatilor fiind una “socialista”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri