Trupa americana de nu metal Deftones, cap de afis la prima editie Alternative Summer Day, a concertat, sambata, pentru a doua oara la Arenele Romane din Bucuresti, in fata a aproximativ 3.000 de persoane, noteaza Mediafax.
Organizatorii au anuntat ca intrarea la eveniment se va face incepand cu ora 17.00, insa portile s-au deschis cu o ora mai tarziu.

Dupa aproximativ 15 minute, pe scena a urcat prima trupa, White Walls, originara din Constanta. Lumea abia intrase, multe persoane fiind preocupate sa ia jetoane pentru a cumpara mancare si bautura. Incet, incet, White Walls a inceput sa faca publicul sa se miste.

Cu un sunet de trompeta, a inceput apoi concertul trupei Luna Amara. Printre piesele cantate de clujeni s-au numarat si cunoscutele "Gri Dorian" si "Loc lipsa".

Parazitii a fost cea de-a treia trupa care a urcat pe scena, dupa ce, inainte de eveniment, mai multe persoane nu au considerat ca un concert al formatiei de hip-hop ar fi cea mai buna alegere pentru deschidere la Deftones. Cheloo a spus ca Parazitii fac ceea ce stiu ei mai bine si nimic mai mult. Si a fost foarte bine. Publicul a cantat cu trupa "Arde", "Emotii" sau "Minte-ma", iar la ultima piesa - "Vicii"- pe scena a fost invitat Bitza.

In timpul concertului Parazitii, in stanga scenei, undeva in spate, a aparut Chino Moreno, vocalul trupei Deftones. Statea linistit, asculta hip hop romanesc si se uita la cei prezenti la Arenele Romane.

A urmat trupa timisoreana Implant pentru Refuz, care s-a dovedit cum nu se poate mai potrivita sa cante inainte de Deftones. IPR a inceput cu piesa "Tacere si resemnare". Au mai cantat "March to the End", "A Singular Call" si "Break the Flow", melodii care urmeaza sa apara in curand pe un EP. Piesele "Sidef" si "Din soare deschis" au fost cantate impreuna cu publicul, in timp ce se aprindeau luminile la Arenele Romane.

"Deftones, Deftones, Deftones, Deftones!", in asteptarea marelui moment al serii. Pe la 22.10 a inceput delirul. Chino Moreno, imbracat ca un skater, cu pantaloni si tricou de culoare neagra, a aparut in fata fanilor zambind. A fost improvizata pe buza scenei o scena mai mica pe care Moreno a cantat majoritatea pieselor si pe care mai facea din cand in cand miscari de hip hop. Se stie ca ii place sa cante foarte aproape de public.

"Minerva" a fost pentru Chi, basistul trupei americane, care a fost implicat intr-un accident de masina in 2008 si acum este intr-o stare de constienta minima. A fost unul dintre momentele in care Chino a cantat linistit, ca si la "Digital Bath" sau "Change", de pe albumul "White Pony"(2000). In rest, solistul s-a comportat exact ca un copil. Zambea in continuu, se misca dintr-o parte in alta a scenei, alerga, nu avea stare, se juca cu cablul microfonului. "Be Quiet and Drive", "My Own Summer (Shove It)", de pe albumul "Around The Fur" (1998), si "Engine No.9" de pe primul album "Adrenaline"(1995) au fost interpretate in forta, de un solist in delir, care a transmis aceasta stare si publicului. Chino multumea fanilor dupa fiecare piesa.

Un ingredient al concertelor Deftones este momentul cand Moreno coboara in public. El s-a urcat pe gard, iar unul dintre bodyguarzi, care in timpul concertului au dat din cap si au fredonat versurile trupei americane, l-a tinut de curea in timp ce solistul a cantat cu publicul "Elite" de pe "White Pony".

La cererea multimii, Chino a dat peste cap un pahar, apoi s-a prostit putin, in aplauzele si in rasetele celor aflati la Arene.

De pe albumul "Diamond Eyes", care a fost lansat anul trecut, Moreno, Sergio Vega, care ii tine locul lui Chi, Stephen Carpenter (chitara), Abe Cunningham (tobe) si Frank Delgado, care se ocupa cu partea electronica, au cantat "Sextape", "Rocket Skates" si "You've Seen the Butcher".

Chiar daca Maynard James Keenan, vocalul formatiei Tool, nu a fost prezent, Deftones a cantat, spre marea bucurie a publicului, "Passenger", piesa pe care au inregistrat-o cu acesta. Dupa ultima piesa, Chino a iesit de pe scena cu tricoul lipit de el, iar multimea a cerut bis scandand numele trupei pana ce aceasta a revenit.Deftones a mai cantat doua piese, concertul incheindu-se cu "7 Words" de pe "Adrenaline".

Sursa foto: www.deftones.com.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri