Echipa Steaua a incasat 3,586 de milioane de euro in urma evolutiilor din Grupa K a Ligii Europa, se arata intr-un raport dat publicitatii de UEFA.
Echipa bucuresteana a terminat grupa din care au mai facut parte Liverpool, Napoli si FC Utrecht pe locul 3, cu sase puncte (o victorie si trei egaluri), scrie Mediafax.

Suma Stelei este formata din: 640.000 de euro - bonus de participare, 360.000 de euro - bonus de meciuri, 350.000 - bonus de performanta (140.000 de victorie, 70.000 de egal) si 2.235.838 - "market-pool".

Desi nu a trecut de faza grupelor, Steaua a primit una dintre cele mai mari sume din randul echipelor participante - locul 11 din cele 48 de echipe care au disputat faza grupelor (excluzand cele opt formatii venite din Liga Campionilor incepand cu 16-imile de finala).

Castigatoarea trofeului, FC Porto, a incasat 7,837 milioane de euro, finalista Sporting Braga - 4,528 de milioane de euro (la care se adauga 11,842 de milioane de euro din Liga Campionilor), iar premiul cel mare l-a "ridicat" semifinalista Villarreal - 9 milioane de euro. De remarcat ca o alta formatie eliminata pe parcursul competitiei, Besiktas (in 16-imi), a primit mai mult decat FC Porto, 8,463 milioane de euro, diferenta facandu-se in urma cotei "market pool".

Raportul contabilizeaza banii oferiti de UEFA incepand cu faza grupelor competitiei (inclusiv pentru formatiile calificate in 16-imi de pe locul trei al grupelor Ligii Campionilor), suma totala fiind de peste 150.000 de milioane de euro. Steaua a inceput competitia din play-off.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri