In ultimele 2-3 generatii copii s-au schimbat, au evoluat, iar vechile metode de educare “de la bunica” nu reusesc sa mai aduca rezultatele dorite. O romanca, Urania Cremene, aduce in tara unul dintre cele mai cunoscute programe de parenting din SUA, pentru a-i invata pe parinti sa isi educe copiii in doua zile.
Urania Cremene, 35 de ani, trainer si consultant de peste 12 ani si expert in tehnici de schimbare comportamentala si coaching, va implementa la nivel local programul de parenting american “Parent`s Toolshop” sub denumirea de “Parent’s Masterclass”.
Ea este primul expert in parenting atestat official de Parent’s Toolshop pentru Romania.

Programul de parenting este unul dintre cele mai respectate din Statele Unite ale Americii, creat de dr. Jody Johnston Pawell.

“De vreo 2-3 generatii, copii asimileaza mult mai repede informatiile, sunt mult mai constienti si mult mai independent. De asemenea, dau dovada de mai mult creativitate, invata mult mai rapid, iar noi nu facem decat sa ii tinem pe loc”, a spus Urania Cremene.

Parent’s Masterclass este un program care ajuta la prevenirea si rezolvarea problemelor comportamentale ale copiilor. Acesta va avea un caracter intensiv si va fi organizat sub forma unor workshop-uri pe durata a 1-2 zile sau cursuri online.

Ideea de a realiza acest program i-a venit cand a aflat ca este insarcinata. Urania are un baietel de 1 an si 4 luni.

”Mi-am dat seama ca nu stiam cum se creste un copil. In plus, desi din 2003 ma ocup de educarea adultilor am realizat ca nu imi puteam da seama de unde provin unele dintre problemele adultilor”, a spus Urania.

Programul va aborda 12 teme principale, printre care tehnici de prevenire a comportamentelor negative, cum crestem stima de sine a copiilor, cum obtinem cooperarea, nu obedienta, cresterea independentei copilului, tehnici de ascultare, invatarea controlului emotiilor, disciplina, nu pedeapsa, precum si tehnici de Family building.

“Una dintre cele mai crunte greseli facute de parinti in educarea copiilor este bataia, insa tendinta este de renuntare la acest obicei. De asemenea, o problema grava este compararea constanta cu alti copii si crearea in acest fel a unei persoane care se ghideaza intotdeauna dupa ceilalti si se gandeste mai putin la ea. Permisivitatea este o alta problema, iar in ultima vreme pe parinti in caracterizeaza permisivitatea excesiva”, a mai spus Urania Cremene.

Ea a adaugat ca programul Parent’s Masterclass va fi unul interactiv, la care parintii vor afla ce pot face in situatii dificile in special prin exemple de zi cu zi.

1. 1.Tu cum te informezi despre educatia copiilor?

2. Te-ai inscrie la un astfel de curs?




Urania Cremene a exemplificat cateva situatii in care parintii pot afla din curs cum sa interactioneza cu copii, de la metode de ai lauda, la tipuri de a-i pedepsi.

“Laudele trebuie urmate de o explicatie a reusitelor, daca mananca broccoli, lauda-l ca o face, dar explica-i ca este bine sa consume acest produs pentru ca e sanatos. Atunci cand ii spui sa nu mearga cu bicicleta pe mijlocul strazii si totusi o face si decizi sa ii iei bicicleta ofera-i varianta de a-si duce singur bicicleta in garaj. Este important sa le dam posibilitatea sa aleaga”, a spus Cremene.

Ea considera ca parintii trebuie sa invete sa comunice cu copiii, “parintii trebuie sa modifice ceva la ei, copiii sunt absolute in regula”.

Printre beneficiile urmarii cursului, Urania a enumerat cresterea increderii in sine atat a parintelui, cat si a copilului, obtinerea cooperarii copilului, copilul va invata sa fie independent si responsabil, va sti sa isi resolve singur probleme si sa ia decizii responsabile, iar parintii vor reusi sa comunice asertiv si sa ramana calmi.

Urania Cremene isi propune ca Parent’s Masterclass sa capete notorietate si parintii sa opteze pentru acest program in vederea cresterii cunostintelor de educatie parentala. Ea este adepta teoriei conform careia “meseria de parinte se invata, doar iubirea vine la pachet o data cu copilul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri