Presedintele Basescu a declarat ca exista obligatia ca pana la sfarsitul anului sa fie redeschise exploatarile miniere inchise, pentru crearea de locuri de munca, spunand ca "suntem in situatia de a face acest lucru si o vom face", fie ca va fi cu investitori, fie cu sprijin guvernamental, informeaza Mediafax.

Basescu a facut aceste declaratii la Scoala de vara a UNPR, care are loc la Mangalia.

Seful statului a spus ca prioritatea este crearea locurilor de munca, iar acest lucru poate fi facut prin redeschiderea exploatarilor miniere care in prezent sunt inchise.

"Avem obligatia ca pana la sfarsitul anului sa redeschidem exploatarile miniere inchise. Suntem in situatia de a face acest lucru si o vom face, fie ca va fi cu investitiori, fie ca va fi cu sprijin guvernamental", a declarat presedintele.

El a dat exemplul redeschiderii exploatarii de cupru de la Rosia Poieni, de catre Regia Cuprului Deva, in contextul cresterii pretului mondial la cupru.

Seful statului a mai spus ca locuri de munca pot fi create si din exploatarea agriculturii si a turismului, pe care le considera "resurse vesnice care nu depind de globalizare".

"Pamantul si frumusestile tarii nu pot fi delocalizate", a apreciat Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri