Procurorii PICCJ cer arestarea preventiva a celor 10 persoane retinute in cazul Petrom Service, intre care Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu, argumentele fiind valoarea extrem de ridicata a prejudiciului, numarul persoanelor prejudiciate si abilitatea acuzatilor de a ingreuna tragerea la raspundere, informeaza Mediafax.
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au retinut in acest dosar pe Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Supeala, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu, pentru 24 de ore, acuzatiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare si spalare a banilor.

Procutrorii au mai dispus fata de Rino Graziano Raicovich, cercetat in acelasi dosar, masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Pentru cei zece retinuti, procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile, propunerea fiind inaintata instantei Tribunalului Bucuresti.

Propunerea de arestare preventiva a fost intemeiata pe valoarea extrem de ridicata a prejudiciului produs, care a determinat intrarea Petromservice SA in insolventa si existenta unor datorii bugetare de aproximativ 100 de milioane de euro, imprejurari ce contureaza o vadita stare de pericol pentru ordinea publica, avand in vedere contextul social si economic actual si modul acut in care categorii largi de populatie resimt lipsa resurselor bugetare, au stabilit procurorii PICCJ.

De asemenea, numarul foarte mare al persoanelor prejudiciate, prin faptele inculpatilor, aproximativ 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA si 7.000 de actionari persoane fizice, cu o conditie materiala modesta, la care se adauga sursele limitate de informatii pentru acestea si faptul ca nu isi puteau exercita drepturile in deplina cunostinta de cauza constituie motive temeinice, care probeaza gravitatea faptelor si justifica luarea masurii arestare preventive.

Procurorii isi motiveaza propunerea de arestare preventiva si pe argumentul legat de reactia publica, in raport cu acuzatiile grave legate de prejudicierea patrimoniului a zeci de mii de persoane si bugetul consolidat al statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri