Firmele de deszapezire vor avea un interval mai scurt de interventie pentru curatarea drumurilor de zapada, iar numarul utilajelor va fi redus cu peste 20%, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Transporturilor Anca Boagiu.
"Au fost introduse precizari si modificari privind structura planului operativ de actiune pe timpul iernii, structura formatiei de utilaje si echipamentele corespunzatoare nivelurilor de interventie prin reducerea numarului utilajelor cu peste 20%, aprovizionarea cu materiale antiderapante si chimice (granulozitate, cantitati, termene de aprovizionare, etc.) si caracteristici generale si intervale de timp maxim necesare pentru fiecare nivel de interventie pe drumuri", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax.

In functie de nivelul de interventie, deszapezirea a cel putin unei benzi de circulatie va varia intre 8 si 16 ore dupa incetarea viscolului (fata de un interval de 10-48 de ore), iar pentru curatarea drumul de zapada firmele vor avea la dispozitie intre doua si patru zile (jumatate fata de nivelul anterior cuprins intre patru zile si o saptamana).

Deszapezirea unui drum la primul nivel de interventie pe minim o banda de circulatie se va face la 8 ore dupa incetarea viscolului, cu 2 ore mai putin fata de intervalul prevazuit anterior, iar curatarea zapezii de pe platforma drumului de nivel de interventie 1 se va face in maxim doua zile si nu in patru zile.

Totodata, utilajele de deszapezire vor avea echipamente de mare eficienta, cum ar fi lama de mari dimensiuni pentru zapada, plug universal cu geometrie variabila sau turbofreza de mare capacitate.

Varianta revizuita a normativului va fi inclusa si in documentatia de licitatie pentru intretinerea mutianuala de vara si iarna in perioada 2012-2014 la cele sapte directii regionale de drumuri si poduri din cadrul Companiei de Drumuri.

Ordinul va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri