Un premier spunea ca Romania poate deveni a saptea sau a opta putere economica a Europei. Pe ce isi baza afirmatia? Pe faptul ca suntem a noua tara din UE dupa teritoriu si a saptea dupa populatie. Si cam tot in acea zona ar trebui sa ne plasam si din punct de vedere economic.

Din pacate, daca schimbam perspectiva de la ce ne-a dat Dumnezeu la ceea ce trebuia sa adaugam cu mintile si bratele noastre, ajungem invariabil la coada clasamentelor, fie ca-i vorba de PIB pe locuitor sau de productivitate.

Suprafata mare, randamente mici

Sa lasam insa la o parte notiunile “abstracte” ca PIB si productivitate, si sa vedem care e diferenta intre ceea ce semanam si ceea ce culegem. Dupa suprafata insamantata cu grau, ne plasam pe locul 4 in UE, in urma Frantei, Germaniei si Poloniei. Asta ar arata ca suntem deja o putere europeana.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri