Marile lanturi de magazine vor comercializa incepand cu acesta luna legume proaspete produse de peste 200 de fermieri din regiunea de sud a tarii, ca parte a programului “Dor de gust”, o initiativa apartinand Asociatiei Cultivatorilor de Legume.

Cei peste 200 de fermieri romani urmeaza sa livreze anul acesta aproximativ 10.000 de tone de legume precum rosii, castraveti, vinete, varza, ardei, ceapa, salata verde si zarzavaturi. Agricultorii intra astfel in competitie directa cu legumele de import, o categorie care inregistreaza anual cresteri in volum si valoare.

Initiativa apartine Asociatiei Cultivatorilor de Legume, Prodcom Legume-Fructe si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania. In plus, Agricover asigura suport logistic, tehnic, financiar.

“Programul s-a conturat pe 3 coordonate importante. Prima a pornit din dorinta de a rezolva o problema majora a fermierilor din legumicultura legata de comercializarea si valorificarea productiei in marile lanturi de magazine. A doua – a venit ca un raspuns natural la dorinta consumatorilor romani care solicita produse <<de tara>>, autohtone. Iar a treia – rezolva si problema marilor retele de retail care isi doreau sa satisfaca aceasta nevoie a consumatorilor romani” a declarat Gheorghe Vlad, presedinte Asociatia Cultivatorilor de Legume.

Primele lanturi de retail care comercializeaza deja legumele de la acesti fermieri sunt Kaufland, Auchan si Cora. Legumele provin din bazinele legumicole Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja si Mariuta.

Sursa foto: Legume, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri