25% crestere pentru Entersoft Romania in primele sase luni

9 Septembrie 2014 in Agricultura

Creste cantitatea de lapte de vaca preluata de procesatori de pe plan local si scad importurile


Colectam mai mult local si importam mai putin lapte de vaca

Cantitatea de lapte de vaca pe care procesatorii au colectat-o de la exploatatii agricole si centre de colectare a crescut cu 14,9% in primele sapte luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 601.204 tone, in timp ce importurile au scazut cu 15,2%, la 48.580 tone, potrivit datelor INS, scrie Mediafax.

Toate categoriile de lactate au inregistrat cresteri ale productiei in perioada analizata, astfel: lapte de consum, cu 17,4%, branzeturile inclusiv branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 10,9%, smantana de consum cu 12,4%, untul cu 7,9%, laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 3,8%.

In iulie, comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a scazut cu 4,5%, la 96.487 tone. Dintre principalele produse lactate, cea mai mare scadere a productiei a avut loc la branzeturi, cu 8,2%, urmate de laptele de consum, cu 4,2%.

Cresteri ale productiei, in iulie, comparativ cu iunie, au fost consemnate de smantana de consum, cu 11%, lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele), cu 10%, si unt, cu 2,9%. Cantitatea de lapte brut importat a crescut de la 4.802 tone in iunie la 4.880 tone in iulie.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 11,7%, cu cresteri ale productiei la lapte de consum, smantana, unt si lapte acidulat si scadere la productia de branzeturi.

Recomandare Cel mai tranzactionat fruct din lume, in pericol: ce tari vor suferi
Citeste si

mai multe articole din Agricultura
}