Femeia de afaceri Camelia Sucu vrea sa inceapa anul viitor sa cultive legume si fructe bio pe patru hectare de teren din comuna Ciolpani, de langa Bucuresti, pe care l-a luat in arenda anul trecut. Produsele ar urma sa comercializeze in Piata de Gros din Berceni, pe care o detine.

"Voi incepe la anul productia pe cele 4 hectare de teren pe care le-am luat in arenda. Pentru un hectar am cumparat deja solarii sa testez cum merg lucrurile. Vreau sa fac o ferma de legume bio, vreau sa ajung la gustul romanesc al rosiei pe care ni-l aducem aminte si pe care il cautam in supermarketuri sau in piete. Romania are o sansa prin pamantul pe care il are, pentru ca este foarte bun si odihnit. Exista cerere de produse bio din partea tarilor din Asia, din tarile arabe. Daca cererea este atat de mare, exista loc cu singuranta de crestere", a declarat Sucu la un forum pe teme economice, potrivit Mediafax.

Ea a aratat ca terenurile sunt amplasate in localitatea Colpani, din judetul Ilfov, iar pentru serele pe care le-a cumparat pentru un hectar de teren, investitia s-a ridicat la 250.000 de euro, sustinuta din fonduri proprii.

In Romania nu este usor sa fii antreprenor in serie, trebuie sa te misti si trebuie sa tii un ochi pe toate proiectele.

"Avand in vedere ca am destul de multe proiecte si ca in Romania nu este usor sa fii antreprenor in serie, trebuie sa te misti si trebuie sa tii un ochi pe toate proiectele, am preferat sa fiu aproape de Bucuresti. Nu lucrez singura, suntem mai multi asociati. Pentru solarii au fost alocati bani din fonduri proprii. Pe celelalte trei hectare, vom incepe de asemenea productia, dar in camp, de legume si fructe. Vrem sa vindem produsele la Piata de Gros pe care am dezvoltat-o si de asemenea facem parte din grupul Agro Natural, care anul acesta termina de construit o hala unde vom colecta, ambala si livra produsele", a explicat Sucu.

Sucu intentioneaza sa cumpere semintele pentru obtinerea produselor bio de la producatorii locali, dar si de la centrele de cercetare din domeniul agricol. Ea vrea sa cultive rosii, castraveti, ardei, rosii cherry. Femeia de afaceri mai este implicata si in dezvoltarea unei ferme de vite in judetul Bihor, proiect care va fi finantat si cu fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri