Reducerea TVA la paine este baza de la care se poate pleca pentru diminuarea taxei si la alte produse, precum cele bio, carne, legume sau fructe, domenii unde evaziunea fiscala nu este doar efectul dorintei de imbogatire, ci, la un moment dat, "un mijloc de supravietuire", a afirmat premierul Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a aratat ca reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la paine, desi cu un inceput dificil si pierderi la incasari, s-a dovedit in cele din urma o decizie corecta, deoarece, potrivit premierului, a condus la mai putina evaziune fiscala si chiar la venituri suplimentare la buget. Prim-ministrul a adaugat ca reducerea TVA este baza de plecare pentru introducerea unei masuri similare in cazul altor produse sau domenii in care evaziunea fiscala a ajuns "un mijloc de supravietuire".

"Aceasta este baza de la care putem pleca pentru reducerea TVA la alte produse: la produsele bio, la produsele de carne, la fructe si legume, adica acolo unde evaziunea fiscala nu este doar efectul unei dorinte de imbogatire, ci este, la un moment dat, un mijloc de supravietuire, ceea ce cred ca trebuie sa indreptam in perioada imediat urmatoare", a spus Ponta.

El i-a felicitat pe fermieri deoarece, in ultimii ani, Romania a reusit sa exporte mai multe produse agricole decat a importat si i-a asigurat ca anul viitor, din orice calitate o va detine, va fi alaturi de agricultura romaneasca.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri