Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, a declarat ca printre masurile propuse de liberali in programul de guvernare se vor regasi facilitati fiscale si impozite reduse pentru producatorii agricoli si stimularea comasarii si arendarii terenurilor care nu sunt in exploatare.

Predoiu a avut o discutie cu comisiile din interiorul PNL pentru agricultura pe marginea programului de guvernare pregatit de liberali.

”In opinia PNL, agricultura va fi unul din motoarele de crestere economica. Romania poate deveni o putere regionala agricola, cu conditia sa acceleram reformele incepute si stopate in acest moment. E absoluta nevoie de urgentarea cadastrului, e nevoie de o politica fiscala care sa puna producatorii romani din agricultura in conditii de competitivitate cu producatorii din tarile limitrofe care beneficiaza de un TVA mai scazut, e nevoie de scoli profesionale in domeniul agriculturii, de comasarea terenurilor, de investitii in lucrari de infrastructura si asa mai departe”, a declarat prim-vicepesedintele PNL, citat de Mediafax.

El a fost intrebat care ar fi, in opinia sa, primele trei masuri pe care le va implementa in cazul preluarii guvernarii. Predoiu a raspuns ca in acest moment, TVA-ul ”este o problema majora pentru producatorii din Romania”, multe unitati de productie din acest domeniu inchizandu-se sau lucrand pe pierdere din acest motiv.

”O alta masura pe care o avem in vedere este stimularea folosirii terenurilor care in acest moment nu sunt lucrate, stimulare prin politici fiscale. Adica acelor suprafete de teren care sunt in proprietatea diverselor persoane fizice sau juridice si nu sunt exploatate, desi ele au potential agricol. Tot in acest sens putem stimula institutia arendarii, pentru ca pamantul sa fie lucrat si sa nu stea nelucrat. Putem face politici de stimulare pentru comasarea si integrarea pe orizontala a serviciilor si productiei din agricultura. Putem grupa producatorii in clustere de productie, in agropolisuri, care sa scada costurile de productie si sa permita mai usor exportul produselor noastre cu profit pentru producatorii nostri si pentru bugetul de stat implicit”, a mai declarat Predoiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri