Patronatele din agricultura cer reducerea TVA nu doar la carne, asa cum se propune in proiectul noului Cod Fiscal, ci si la produsele din carne, sustinand ca daca problema nu va fi rezolvata, evaziunea se va muta pe lantul final de productie.

"Decizia de a reduce TVA la carne este foarte buna, dar daca reducerea taxei nu va fi facuta si pentru produsele din carne, evaziunea se va muta pe lantul final de productie", a declarat agentiei Mediafax Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adaugata, de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peste, legume si fructe produse alimentare de baza la 9%. Cota standard de TVA ar urma sa fie redusa in continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.

"Daca eu sunt procesator de carne si cumpar carnea cu TVA de 9% si apoi vand mai departe preparatul din carne cu TVA de 24%, nu voi fi interesat sa platesc taxe la stat. Voi prefera sa vand la negru salamul, fara sa-l declar", a explicat Jurconi.In urma reducerii TVA, incasarile la buget sunt estimate sa scada anul viitor cu 11,6 miliarde lei, dar cu o crestere la venituri de 6,4 miliarde lei din TVA, contributii sociale, impozit pe salarii, impactul bugetar net pentru anul viitor fiind calculat la 5,2 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri