Cresterea strutilor se anunta acum cativa ani ca o adevarata lovitura pentru micii fermieri. Exoticele pasari ar fi trebuit sa aduca profituri uriase, mai ales ca se spunea peste tot ca nu sunt deloc pretentioase, iar carnea, ouale, penele si pielea lor sunt produse pe care atat romanii, dar mai ales strainii se bat aproape la propriu sa le achizitioneze, scrie Adevarul Financiar.

Cu euforia inceputului odata apus, astazi tragem linie si vedem ca din fermele de strut ce s-au infiintat in Romania, doar cateva mai functioneaza si astazi, si acestea cu mari probleme.

O mare parte din fermele de strut au fost finantate cu fonduri europene prin SAPARD, bani ce s-au irosit dupa ce majoritatea crescatorilor au capitulat in lupta cu o piata de desfacere inexistenta si probelemele de sanatate specifice acestor pasari.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri