Afacerile cu trandafiri pentru dulceata, in special Trandafirul de Damasc, comporta multe riscuri, costurile initiale sunt mari, dar si recompensele sunt pe masura, in special in cazul in care marfa ajunge la export, unde se pot cere sume mai mari pentru astfel de delicatese. „Adevarul“ va prezinta tot ce trebuie sa stiti pentru a demara un astfel de proiect.

In primul rand trebuie precizat ca nu orice trandafir poate fi utilizat pentru a produce celebra dulceata. Cultivatorii folosesc in special Trandafirul de Damasc, pe numele sau stiintific Rosa Damascena. Acesta este foarte parfumat si a fost adus in Europa in secolul al XIII-lea de catre cruciati din zona Damascului, Siria, de unde ii provine si numele.

Afacere cu trandafiri pentru dulceata. Cat costa butasul

Infiintarea unei plantatii cu Trandafiri de Damasc nu este deloc ieftina. Pe site-uri de profil, un astfel de butas se vinde cu 25 de lei. Portalul Famousroses.eu vinde butasii de Trandafir de Damasc la 23,4 lei bucata daca se comanda mai putin de 50 de fire, preturile scazand tot mai mult pe masura cresterii comenzilor. Astfel, la mai mult de 900 de bucati, pretul scade la 9,36 de lei bucata.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri