Daca vreti sa va lansati intr-un business inedit, trufele reprezinta una dintre cele mai migaloase, dar si banoase afaceri la care va puteti gandi. „Adevarul“ va prezinta tot ce trebuie sa stiti despre afaceri cu trufe.

Descopera mai multe afaceri profitabile din agricultura pe Raftul cu Afaceri.

Daca ciupercarii gasiti peste tot, cu trufele este alta poveste. Atentie: este vorba de o ciuperca folosita in gastronomie, care creste in pamant, nu de „trufele“ invelite in ciocolata.

Afaceri cu trufe: cautatorii profesionisti

Ciupercile in cauza cresc in simbioza cu radacinile stejarului, fagului, plopului, mesteacanului, carpenului sau alunului. Potrivit Manager.ro, speciile de trufe care cresc spontan pe teritoriul Romaniei sunt trufa alba (Tuber magnatum pico), trufa de vara (Tuber Aestivum Vit), ciuperca neagra de toamna (Tuber Uncinatum), trufa de iarna (Tuber Brumare Vit), trufa numita Tuber Macrosporum, dar si trufa porceasca (Choirmyces Meandriformis Vit). Vanatorii profesionisti de trufe exporta cea mai mare parte din cantitatea culeasa catre tari precum Italia, Franta si Germania.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

Sursa foto: Trufe/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri