Sunt multi care vor sa inceapa o afacere in agricultura si se intreaba si cat costa sa faci o ferma de vaci. Iata care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de afaceri in agricultura.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

Cei mai multi fermieri iti vor spune ca nu te costa foarte mult sa faci o ferma de vaci, dar iti vor preciza ca nu e o afacere in agricultura foarte profitabila. Insa, de fapt, inainte sa va intrebati cat costa sa faci o ferma de vaci ar fi mai bine sa va ganditi cum valorificati productia de lapte si unde vindeti branzeturile, daca aveti de gand sa faceti si procesare.

Daca aveti o rezolvare pentru acest aspect foarte important, va puteti gandi apoi sa faceti primul pas pentru a deschide o ferma de vaci. Trebuie sa aveti o pasune si un teren pentru productie furajelor. Puteti sa luati teren in arenda sau, daca aveti bani, sa il cumparati. In timp va recuperati cu siguranta investitia. Pe langa aceste investitie, ati mai avea nevoie de un buget pentru construirea unui grajd, care ar costa in jur de 10.000 de euro. Apoi mai aveti nevoie de o sala de muls, un tanc pentru colectarea laptelului si doua mulgatoare, care ar mai costa in jur de 7.000 de euro.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri