Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca vor fi intensificate controalele la granite, dupa ce au fost depistate la un control 20 de tone de tomate care aveau depasiri la limitele admise de pesticide.

'Controalele se intensifica. Dupa cum stiti, a fost descoperit un transport din Iordania de 20.000 de kilograme de rosii cu pesticide peste nivel. Acestea au fost trimise pentru distrugere si s-au retras o suta si ceva de kilograme care au ajuns pe piata. De acum incolo, vom controla si mai mult produsele care provin din statul respectiv pentru a evita un alt caz similar”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, conform Mediafax.

Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.

In perioada 1 ianuarie - 23 februarie, inspectorii ANSVSA au controlat 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide si au prelevat, pentru determinari de laborator, un numar de 505 probe.

"Eu continui sa afirm ca produsele aflate in comert sunt de buna calitate. E adevarat ca de multe ori se incearca incriminarea pesticidelor. Pesticidele sunt un rau necesar. La un moment dat, s-a facut o analiza la nivelul Bruxelles-ului referitor la pesticide si s-a spus ca, daca s-ar renunta la pesticide, cel putin 40% din productia mondiala ar disparea. Trebuie sa intelegem ca sunt un rau necesar, dar e adevarat ca Uniunea Europeana a stabilit standarde clare ” a mai declarat ministrul Agiculturii..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri