Industria vinului va creste mult in urmatorii ani, in conditiie in care exista un nou val de mici producatori care incep sa apara pe piata, este de parere Ciprian Rosca, directorul comercial al Cramelor Recas, unul dintre cei mai mari producatori de vin din Romania.

Piata vinului imbuteliat este estimata la 250-300 de milioane de euro, insa gradul de fragmentare este foarte ridicat, in conditiile in care exista aproximativ 100 de jucatori locali, scrie Mediafax.

„Credem ca industria vinului va creste mult in urmatorii ani, in conditiie in care exista un nou val de mici producatori care incep sa apara pe piata, investitorii care acum 5-6 ani au pus bazele plantatiei si acum sunt pregatiti sa iasa cu vinurile la vanzare. Intrebarea este cati dintre ei vor reusi sa treaca testul pietei si al consumatorului, care in Romania, asa cum e cazul pe pietele mai mature, incepe sa nu te mai ierte atat de usor atunci cand gresesti“, a mai spus directorul comercial al Cramelor Recas.

Romania are circa 180.000 de hectare cu vita-de-vie grupate in 37 de podgorii, din care doar 28% se afla in circuitul economic, diferenta facand loc aparitiei de noi producatori de vin, noi nume testand productia in fiecare an. Cu acest nivel al suprafetei ocupate cu vita, Romania se afla pe locul cinci in Europa si pe locul 11 in lume. Producatorul de vin Cramele Recas, afacere detinuta de familiile Cox, Gheorghe Iova si Ioan Georgiu, mizeaza in acest an pe o crestere de 25% a afacerilor la nivel de grup.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri