Contractele de arenda nu vor mai fi intocmite punand in aplicare termenul de minim 10 ani de valabilitate, in urma unei decizii luate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), institutia responsabila cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale. Aceasta decizie a fost luata pentru a simplifica accesarea finantarii nerambursabile europene de catre solicitanti.

Cererile pentru finantarea proiectelor de investitii in cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programulului Nation de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016 vor fi primite de catre AFIR incepand cu 28 aprilie.

”Doar in cazul exploatatiilor care presupun infiintarea si/sau reconversia plantatiilor pomicole, contractele care confera dreptul de folosinta (arenda, concesiune) asupra terenurilor agricole trebuie sa aiba o valabilitate de minimum 15 ani”, se arata intr-un comunicat emis vineri de agentie.

Exceptie fac in acest caz plantatiile de vita de vie, pepinierele, culturile de capsun, zmeur, mur, coacaz si agris unde perioada minima este de 10 ani, incepand cu anul depunerii cererii de finantare.


Pentru celelalte tipuri de culturi nu este necesara prezentarea documentelor pentru terenul agricol, verificarea facandu-se de catre expertii evaluatori, exclusiv in sistemul IACS (Sistemul Integrat de Administrare si Control).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri