Bauelemente, unul dintre cei mai mari producatori de structuri din beton la nivel local, parte a grupului de firme Baupartners, administrat de catre antreprenorii Calin Bailuc si neamtul Michael Dietrich, a finalizat de curand o investitie de 3,5 milioane de euro unde va produce stalpi din beton precomprimat, cunoscut si sub numele de spalieri, care vor deservi agriculturii din Romania, mai ales in domeniul pomicol si cel al viticulturii.

Investitia de langa Ploiesti, din comuna Aricestii Rahtivani, locul in care se afla unul dintre cele mai mari parcuri de afaceri, fabrici si centre logistice din Romania, completeaza o investitie de 1,5 milioane de euro demarata in anul 2008 de catre cei doi administratori ai grupului de firme Baupartners, care au testat la acea vreme potentialul dezvoltarii sectorului de materiale de constructii prefabricate pentru domeniul agriculturii.

“In anul 2006 nu exista nimic pe locul actualelor facilitati de productie din Aricestii Rahtivani. In acelasi an am decis, impreuna cu partenerul meu Calin Bailuc, sa punem bazele activitatii companiei. Prima fabrica a fost deschisa in anul 2007, pentru ca ulterior sa urmeze alte trei extinderi, in anul 2009 fiind finalizat”, a declarat Michael Dietrich (foto stanga mai jos), investitor german si co-administrator al grupului de firme Baupartners.

Grupul de firme activeaza in domeniul constructiilor, biogaz si in domeniul imobiliarelor, dar, in urma investitiei derulate recent, isi intensifica prezenta pe segmentul structurilor din beton pentru domeniul agriculturii, despre care oficialii companiei sustin ca este prima si cea mai mare de acest fel din sud-estul Europei.

“Dupa constructii a urmat pariul cu agricultura. Toti facem pariuri, noi insa am decis ca acest pariu sa il investim. Produsul a inceput sa fie solicitat in piata odata cu cresterea investitiilor realizate cu sprijinul fondurilor europene, iar in prezent suntem singurii producatori de stalpi pentru industria agriculturii certificati la nivel local. Stalpii de sustinere pentru agricultura au fost dezvoltati la inceput in cadrul fabricii de materiale de constructii, iar acest lucru a condus la dezvoltarea unei noi facilitati de productie. La inceput, acesta a fost un produs de nisa, dar in prezent reprezinta o importanta directie in activitatea noastra la nivel local”, a declarat Calin Bailuc (foto dreapta mai jos), manager si co-administrator al companiei Bauelemente.

Un produs care pana acum era importat: cel putin 2.000 de euro in plus la achizitie

Potrivit managerului companiei, pana la finalizarea investitiei de langa Ploiesti, in Romania se importau masiv astfel de structuri din Italia, iar costul final total al achizitiei pentru clientul final crestea cu cel putin 2.000 de euro din cauza transportului.

“Betonul pentru agricultura se importa foarte mult pana in prezent, si cel putin 2.000 de euro din totalul costului unei comenzi era reprezentat doar de transportul din strainatate, in special din Italia. Un calcul arata ca pentru un hectar de teren investitia necesara s-ar ridica la cel mult 4.000 de euro pentru un produs cumparat acum din Romania, in timp ce pentru o solutie de import pretul acesteia ar putea ajunge si depasi 6.000 de euro, iar in total, nu mai putin de 4.000 de pomi fructiferi ar putea fi sustinuti de astfel de de structuri pe suprafata de 10.000 mp”, a mai aratat Calin Bailuc.

Bauelemente mizeaza pe o triplare a vanzarilor de stalpi destinati agriculturii

Vanzarile stalpilor din beton destinati agriculturii s-au ridicat anul trecut la 1 milion de euro, iar pentru acest an mizeaza pe o triplare a acestora.

“Anul trecut am inregistrat vanzari de 1 milion de euro, iar de anul acesta vrem sa trecem de 3 milioane de euro. Capacitatea de productie instalata se ridica la 8.000 de metri cubi, fabrica fiind capabila sa realizeze pana la 600 de elemente ce ar acoperi circa 1.000 de hectare de prefabricate pentru livezi”, au mai aratat oficialii companiei.

Conform reprezentantilor Bauelemente, cel mai mare proiect realizat de companie pana acum in domeniul agriculturii, cu stalpi din beton precomprimat, a fost un mare client din Turcia, dar si din Republica Moldova. “Noi mizam pe lipsa investitiilor realizate pana acum in Romania si este un potential urias de dezvoltare”, au aratat oficialii companiei.

Stalpii din beton precomprimat (spalieri) pentru agricultura sunt folositi ca elemente de sustinere in pomicultura intensiva si superintensiva, in viticultura, dar si pentru imprejmuiri.

Compania Bauelemente, axata pe productia de structuri din beton, a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 25 de milioane de euro, iar pentru anul in curs mizeaza pe un plus de 10% la business, o evolutie sustinuta intr-o mare parte de investitia in stalpi destinati industriei agricole.

Baelemente face parte din grupul Baupartner, fondat in anul 2006, la Ploiesti, din care fac parte companii cu activitate in domenii variate cum ar fi constructii, roiectare, producctia de elemente prefabricate din beton, productia de tevi sudate, productia de energie regenerabila din biogaz si agricultura, afacerile tuturor companiilor ridicandu-se la circa 50 de milioane de euro.

Citeste si:

    Companiile membre ale grupului Baupartner sunt Baelemente, Bauprojekt, Bautechnik, Baupartner Construct sau Baumetal Tub.

    Printre cei mai mari producatori de structuri din beton si prefabricate la nivel local se numara Somaco Grup Prefabricate, Ferrobeton, precum si Viacon Technologies.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



    Setari Cookie-uri