Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat joi că are pregătite textele pentru rechiziții și pentru suspendarea exportului de cereale, după ce a constatat că în luna martie s-au exportat 700.000 de tone.

"În luna martie s-au exportat 700.000 de tone. Procedura de eliberare a avizului fito-sanitar era una pe genunchi, în 24 de ore. Am refăcut toată procedura prin Ordin de Ministru și am făcut, bineînțeles, și apel la traderi și la marii fermieri să înceteze cu această activitate", a declarat Adrian Oros, în debutul ședinței de guvern, scrie Ziare.com.

Acesta a precizat că sunt pregătite textele "și pentru rechiziții și pentru suspendare", după ce premierul a subliniat că este necesară formularea unei solicitări privind adoptarea acestor măsuri.

"Să îmi și formulati o solicitare privind adoptarea unei măsuri. Dacă va fi necesar, eu sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile și dacă va fi necesar să facem rechiziții. Noi trebuie să asigurăm cantitățile necesare până la viitoarea recolta pentru a asigura necesarul de grâu pentru consumul intern", a menționat Ludovic Orban.

Orban: Pe piața cerealelor există "un adevărat dezmăț în materie de export"

Premierul Ludovic Orban a afirmat că pe piață cerealelor există "un adevărat dezmăț în materie de export".

"Domnul Ministru al Agriculturii, primesc semnal de alarmă privitor la ceea ce se întâmplă pe piață cerealelor. Aici v-am spus foarte clar: nu ne putem permite să acceptăm, că din lăcomie, unii proprietari de cantități de cereale să trimită la export și să ne lase fără grâu.

Aici ar trebui să luăm măsuri foarte clare, mai ales că datele preliminare pe care le-am primit pe luna martie arată că e un adevărat dezmăț în materie de export de cereale", a menționat Ludovic Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri