Fleet Management Services (FMS), furnizor de servicii de management de flote auto si leasing operational, estimeaza o crestere de 50% a flotei administrate in 2011 si o majorare de circa 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2010.
Anul acesta se intentioneaza atingerea obiectivului de crestere a numarului de masini din flotele administrate de FMS, de la 2.000 de autovehicule, la circa 3.000 de autovehicule la sfarsitul lui 2011.

“Avem in administrare autoturisme marcile Skoda, Dacia, Renault, Peugeot, Ford si VW, cel mai mare procent il au modelele Octavia si Fabia. In decembrie am livrat primul Duster”, a declarat Daniel Ivan, director executiv Fleet Management Services.

In 2010, compania a livrat un autoturism hibrid Toyota Prius pentru unul din clientii sai.

FMS a atins anul trecut o cota de piata de 45% pe segmentul de management integral de flote auto, estimarile pentru 2011 fiind o cota de piata de peste 50%.

Anul acesta, 130-140 de masini administrate de FMS vor ajunge la scadenta, vor fi vandute dealerilor de masini rulate. Evaluarea autoturismelor este facuta de angajatii companiei. In 2010, FMS a vandut masini rulate in Romania, dar si in strainatate. ”Am sperat ca din ianuarie 2011 piata de masini rulate isi va reveni, datorita cresterii TVA si a taxei auto. S-a simtit o revigorare, dar nu destul de mare. Deocamdata oferta de masini second-hand este mult mai mare decat cererea”, a mai spus Ivan.

Investitiile FMS in 2011 se vor focaliza pe extinderea prezentei in tara prin personal propriu, lansarea de noi produse si servicii, cresterea retelei de furnizori, parteneri.

Compania a terminat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 10,5 milioane lei si un profit operational de 1,2 milioane lei. Anul acesta, compania estimeaza afaceri de circa 13 milioane lei.

Anul trecut, FMS si-a crescut portofoliul de clienti la 65, majoritatea fiind mari companii internationale.

Fleet Management Services este printre primii prestatori de servicii de inchirieri auto pe termen lung si administrare de flote auto din Romania avand peste 350 de parteneri in toata tara.

Cu o echipa specializata cu experienta de peste 15 ani in management de parcuri auto si peste 10.000 de vehicule administrate pana in prezent, FMS opereaza in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca.

Fleet Management Services este parte a grupului Gemisa Investments.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri