Mercedes-Benz Viano este un monovolum premium destinat companiilor, care ofera acelasi confort pe care il gasim in limuzinele marcii germane, materiale de calitate, imbinari perfecte si scaune din piele moi.
Modelul de test a fost un Viano cu tractiune spate si motorizarea diesel de 2,2 litri 163 CP transmisie automata cu cinci trepte de viteza cu Touchshift. In versiunea de echipare Ambiente si caroseria scurta pretul este de 40.000 euro cu TVA. Viano poate fi comandat si cu tractiune integrala.

Pentru Viano se poate alege intre trei variante de ampatament: compact, lung si extralung cu volum de 4.610 litri.

In timpul testului spre Barajul Vidraru consumul de carburant in afara orasului la 110 km/h a fost in jur de 9 litri la 100 km. In oras de 12,5 litri la 100 km.

Cutia automata schimba treptele fara sa simti ca orice alt model Mercedes, motorul diesel este destul de silentios, doar in primele minute pana se incalzeste are un sunet mai puternic. Depasirile se fac usor, cutia schimba rapid intr-o treapta inferioara iar cei 163 CP sunt suficienti pentru masina de 2 tone.

Daca la exterior masina nu ne impresioneaza pentru ca arata precum o masina utilitara, la interior ne va satisface prin spatiul mai mult decat suficient pentru 7 persoane, masa pliabila si cele doua randuri de scaune spate ce pot fi asezate atat fata in fata, precum intr-o cafenea, cat si in directia de mers. Sistemul flexibil de sine permite deplasarea scaunelor in trepte de 25 mm si configurarea acestora intr-un numar aproape nelimitat de moduri.

Scaunele din piele cu cotiera si spatare reglabile, geamurile mari si multitudinea de spatii pentru reviste, sticle de bauturi, te fac sa te simti relaxat si iti dau o dorinta de a porni in calatorii cat mai lungi.

Sunt disponibile numeroase rafturi si buzunare, precum si spatii de depozitare sub scaunele individuale care pot fi utilizate si pentru schiuri.

Accesul pasagerilor care ocupa locurile spate este usurat de sistemul electric care inchide si deschide usa laterala, atat din butonul aflat in apropiere, cel de la sofer sau din telecomanda.

Viano dispune de o suspensie pneumatica. Sistemul electronic pentru controlul nivelului asigura o garda la sol constanta, indiferent de incarcatura autovehiculului. La apasarea unui buton, garda autovehiculului poate fi lasata cu pana la 50 mm pentru a facilita incarcarea.

Temperatura pentru pasagerii din spate poate fi setata cu sistemul automat de control al climatizarii Thermotronic, comenzile fiind amplasate la sofer langa oglinda interioara.

Sistemul este prevazut cu un senzor pentru lumina solara si un intrerupator automat pentru recircularea aerului, care inchide in mod automat clapetele de ventilatie atunci cand calitatea aerului din exterior este scazuta.

Modelul de test a beneficiat si de sistemul audio optional cu 9 difuzoare si un amplificator. Calitatea sunetelor se bazeaza pe amplificatorul digital (8 x 40 W), patru difuzoare pentru frecvente joase/medii si un subwoofer (2 x 40 W) cu difuzor de bass reflex.

Viano vine cu sistem electronic de stabilitate ESP (include sistemele ABS si ASR), suspensie pneumatica axa spate, faruri bi-xenon cu iluminare in viraje, functie ECO Start / Stop, volan multifunctional, aer conditionat, calorifer suplimentar in compartimentul pasageri, filtru de motorina cu decantor de apa, compresor de aer si solutie „Tirefit“ pentru reparatie in caz de pana, airbag-uri laterale sofer/ insotitor inglobate in spatarul scaunelor, tapiterie scaune din piele (bej, gri sau antracit), geamuri sofer, insotitor si pasageri actionate electric, suspensii si amortizoare intarite, adaptate drumurilor din tara.

Noul Viano dispune de tractiune spate sau integrala, trei motorizari diesel (2 litri 136 CP, 2,2 litri 163 CP si 3 litri 224 CP) si un propulsor pe benzina de 3,5 litri 258 CP.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici.

Date tehnice: Mercedes-Benz Viano CDI 2.2
Capacitate cilindrica (cmc) 2.143
Combustibil: diesel
Putere maxima (CP/rpm) 163/3.800
Cuplu maxim (Nm/rpm) 360/1.600-2.400
Cutie de viteze AT5
Acceleratie 0-100 km/h (s) 11
Viteza maxima (km/h) 182
Consum urban/extra-urban/mediu: 10/8/6,8
Capacitate rezervor: 75 litri
Dimensiuni Lxh (mm) 4.763/1.872
Ampatament (mm): 3.200
Emisii de CO2 (g/km) 211
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri