Ford Romania a castigat printr-o decizie a Curtii de Apel Craiova, restituirea sumei de 3,5 milioane de dolari, bani pe care compania i-a platit sub forma de taxe vamale, in perioada decembrie 2007 - decembrie 2008, pentru importul de piese si subansamble pentru cutii de viteza, conform Mediafax.
Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Craiova, magistratii instantei au admis cererea Ford Romania de anulare a unui act administrativ prin care compania a platit, in perioada 13 decembrie 2007 - 16 decembrie 2008, suma de 11 milioane de lei (3,5 milioane dolari) reprezentand taxe vamale pentru piese si subansamble importate din Coreea.

"Instanta a admis in parte cererea si a obligat ANAF, Autoritatea Nationala a Vamilor, Directia Tehnici de Vamuire si Control Vamal din cadrul ANV si Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova la rambursarea drepturilor de import (3,5 milioane dolari n. r.) pe care reclamantul (Ford Romania n. r.) le-a platit in perioada decembrie 2007 - decembrie 2008", au declarat reprezentantii Curtii de Apel Craiova.

Conform sursei citate, decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in 15 zile.

Directorul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova, Mircea Matei, a declarat ca nu poate comenta decizia instantei intrucat nu a primit pronuntarea de la instanta.

Compania Ford Romania a solicitat, intr-un dosar inregistrat in 4 martie 2010 la Tribunalul Dolj, anularea unui act administrativ prin care compania a platit, in perioada 13 decembrie 2007 - 16 decembrie 2008, suma de 11 milioane de lei (3,5 milioane de dolari) reprezentand taxe vamale pentru piese si subansamble importate din Coreea.

Directorul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova, Mircea Matei, declara la acea vreme ca Ford Romania nu a solicitat scutirea taxelor vamale pentru importuri de piese de schimb, pentru care a platit timp de un an 3,5 milioane dolari.

“La acea vreme fosta Daewoo, actuala Ford, a facut importuri de piese pentru care s-au platit 3,5 milioane de dolari taxe vamale. Toate importurile, ca si exporturile sunt supuse unor regimuri vamale. La acea data ei au solicitat import definitiv, pentru care s-au platit taxe. Ei aveau la indemana si posibilitatea de a solicita scutirea de la plata a taxelor vamale. Sigur, cu indeplinirea unor formalitati”, declara Mircea Matei.

Potrivit portalului instantelor din Romania, in proces au fost chemate in calitate de parat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), Directia Tehnici de Vamuire si Control Vamal din cadrul ANV si Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Dolj, care si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Craiova. La randul lor, magistratii Curtii de Apel Craiova au trimis dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca aceasta sa stabileasca instanta competenta sa judece acest caz. Instanta suprema a decis ca magistratii Curtii de Apel Craiova sunt cei care au competenta sa solutioneze acest dosar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri