Dupa ce au cumparat 2.500 de masini Logan pe benzina in sase luni, marocanii ar putea cumpara inca 9.000 de unitati, dar pe motorina. Dacia ar putea deveni astfel marca reprezentativa pentru Maroc.
Loganul produs de constructorul de automobile Dacia ar putea deveni in acest an cel mai bine vindut model de autoturism din Maroc. Potrivit Morocco Times, Societatea Marocana de Constructii de Automobile (Somaca), unde Renault detine 66% din capitalul social, se asteapta sa vinda peste 9.000 de masini Logan pe motorina in 2006.

Versiunea pe benzina s-a vindut sub asteptari, in doar 2.500 de unitati, dar stim ca piata marocana este 75% in favoarea dieselului, a spus Larbi Belarbi, director general al uzinei din Casablanca.

Logan a fost lansat in Maroc in iulie anul trecut. Oficialii Somaca se declara optimsti in privinta comercializarii versiunii pe motorina 1,5 Dci. Avem mare incredere in evolutia pe piata a acestei masini si speram sa vindem peste 9.000 de unitati in acest an, a adaugat Belarbi.

Pentru a face fata cererii, capacitatea de productie a uzinei marocane a fost extinsa de la 25 la 75 de unitati pe zi, ceea ce va permite depasirea numarului de 12.000 de Loganuri pe an. Acest lucru va face din Logan cel mai bine vindut model pe piata marocana. Motorul diesel disponibil are o capacitate cilindrica de 1.461 de centimetri cubi si produce 65 de cai-putere care genereaza un cuplu motor de 160 de NM disponibil la 2.000 de rotatii pe minut.

Aproape 30.000 de colectii CKD (Completely Knocked Down) au fost expediate catre uzinele de asamblare a modelului Logan din Rusia, Maroc si Columbia in 2005. Tot anul trecut, Dacia a depasit toate recordurile sale de vinzari inregistrind aproximativ 164.000 de unitati comercializate, din care o treime au luat drumul exportului. Oficialii companiei se asteapta ca 2005 sa fie primul an de profit al Automobile Dacia si estimeaza o cifra de afaceri de 1,1-1,2 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri