Porsche urmeaza sa aprobe aspectele de detaliu ale unei majorari de capital de 5 miliarde euro, una dintre ultimele etape inainte de fuziunea constructorului de autoturisme sport cu grupul Volkswagen, transmite Reuters, dupa cum arata Mediafax.
"Comitetul Director si Consiliul de Supraveghere ale Porsche nu au stabilit inca pretul de subscriere si detaliile implementarii majorarii de capital. Aceste decizii vor fi luate duminica. Un sindicat de banci s-a angajat vineri fata de Porsche ca, sub anumite conditii, sa subscrie toate actiunile noi, comune si cu drepturi preferentiale, care vor fi emise in vederea majorarii de capital", se arata intr-un comunicat al companiei germane, care se confrunta cu datorii greu de gestionat.

Porsche Automobil Holding obtine venituri investitionale numai de la participatiile detinute la Porsche, producatorul de masini sport, si la grupul Volkswagen. Holdingul trebuie sa-si consolideze capitalul inainte de a fi inghitit de Volkswagen.

Principalele banci care participa la majorarea de capital sunt Deutsche Bank si Morgan Stanley, au declarat pentru Reuters surse apropiate discutiilor.

Intermediarii vor oferi noile actiuni la un pret de 38 de euro pe unitate. Potrivit surselor, familiile Piech si Porsche vor participa cu 2,25 miliarde euro la majorarea de capital, iar investitori din Qatar vor oferi alte 250 milioane euro.

Restul de 2,5 miliarde euro va fi asigurat de detinatorii actiunilor preferentiale iar, daca acestia nu participa cu destui bani, Qatarul ar putea interveni pentru a prelua mai multe titluri, desi nu si-a luat vreun angajament.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri