Constructorul auto Nissan apreciaza ca va relua in totalitate productia in urmatoarele saptamani, dupa ce pagubele suferite de producatorii niponi de piese auto in urma cutremurului din Japonia au provocat unde de soc in lantul global de aprovizionare, potrivit Wall Street Journal.
"Eforturile de a reveni la normal progreseaza mai rapid decat am anticipat, insa este prea devreme pentru a estima cand va fi reluata in totalitate productia. Ne asteptam la o perioada de cateva saptamani, nu luni", a declarat principalul director operational al Nissan, Toshiyuki Shiga.

Afirmatiile acestuia contrasteaza cu asteptarilor unor analisti, care au estimat ca producatorii auto japonezi vor avea nevoie de pana la sase luni pentru a-si reveni din punct de vedere al productiei, scrie Mediafax.

Compania a reluat partial productia pe 24 martie, utilizand piese din stocurile proprii si orice componente noi pe care le-a putut procura de pe piata interna sau externa, a mentionat Shiga.

Constructorul auto are doua uzine in apropierea centralei nucleare de la Fukushima, dintre care una a fost redeschisa pe 21 martie, noteaza publicatia.

Shiga este considerat ca fiind un posibil succesor al actualului CEO al Nissan, Carlos Ghosn, care detine si sefia aliantei Renault-Nissan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri