Automobile Dacia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri 11,4 miliarde de lei (aproximativ 2,7 miliarde euro), in crestere cu 26,6% fata de nivelul de 9 miliarde lei obtinut in 2009, potrivit situatiilor financiare ale constructorului auto.
Profitul net al companiei, parte a grupului francez Renault, a crescut anul trecut cu 30,4%, de la 230 milioane lei la 300 milioane lei, scrie Mediafax.

Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de livrarile de autoturisme la export, care au urcat cu 31,7%, la 8 miliarde de lei, in timp ce vanzarile din Romania au coborat cu 4% si au totalizat 1,2 miliarde de lei.

Totodata, vanzarile de piese de schimb si mecanice au avansat cu 28%, la 1,6 de miliarde de lei.

Constructorul de la Mioveni a vandut anul trecut 342.290 de autovehicule, cu 14% mai multe fata de 2009, aproape jumatate din livrari fiind asigurate de modelul Sandero, iar Duster ocupa locul doi, cu un sfert din totalul livrarilor.

Uzina Dacia a produs anul trecut 341.322 autovehicule, in crestere cu 15% fata de anul anterior.

La sfarsitul anului trecut, la Automobile Dacia lucrau 13.823 de angajati, cu 1.125 mai multi decat in 2009.

Automobile Dacia este detinuta cu 99,4% din actiuni de grupul francez din industria auto Renault.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri