Ford a avut in primul trimestru un profit net de 2,6 miliarde dolari, cel mai mare inregistrat de constructorul auto american in perioada ianuarie-martie a ultimilor 13 ani, beneficiind de revenirea economiei globale si de un portofoliu mai mare de vehicule eficiente in ceea ce priveste consumul.
Profitul a crescut de la 2,09 miliarde de dolari in ianuarie-martie 2010 la 2,6 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal, informeaza Mediafax.

Ford a profitat de revenirea cererii, in special in SUA, pe fondul revitalizarii economiei. De asemenea, cresterea preturilor combustibililor determina cumparatorii sa se orienteze spre autovehiculele cu un consum mai eficient produse de grup, precum compactul Fiesta.

Grupul anticipeaza o crestere usoara, cu 12.000 de unitati, a productiei la nivel global in al doilea trimestru, in pofida problemelor cu care se confrunta furnizorii de piese auto in urma cutremurului din Japonia. Productia se va situa astfel la circa 1,5 milioane de automobile si camioane.

"Ne asteptam ca volumele sa creasca in continuare substantial in ritm anual, in principal datorita succesului produselor noastre, a revenirii treptate a economiei globale si imbunatatirii competitivitatii", a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally.

In Romania, constructorul detine uzina Automobile Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri