Chrysler a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 116 milioane de dolari, pentru prima data de la iesirea din faliment cu aproape doi ani in urma si de la cedarea managementului catre grupul italian Fiat, transmite Reuters.
Compania inregistra, in aceeasi perioada a anului trecut, pierderi de 197 milioane de dolari, scrie Mediafax.

Veniturile au urcat in intervalul analizat cu 35%, la 13,1 miliarde de dolari, datorita celor 16 modele de autoturisme modernizate, care s-au bucurat de mai mult succes in randul consumatorilor, mai atenti ca oricand la eficienta consumului de carburant.

Profitul operational a crescut de peste trei ori, de la 143 milioane de dolari la 477 milioane de dolari.

Fiat detine 30% din actiunile Chrysler si administreaza compania americana de la jumatatea anului 2009, dupa iesirea de sub protectia legii falimentului, cand constructorul auto a fost restructurat cu bani de la guvernul SUA.

Grupul italian doreste sa-si majoreze pachetul detinut la o participatie majoritara de cel putin 51% si ar putea indeplini acest obiectiv pana la inceputul anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri