Romanii care au la vanzare autoturisme aduse din strainatate si neinmatriculate cer cu 1.000 euro mai mult, dupa ce au aflat ca taxa de prima inmatriculare ar putea fi redusa cu 30%, reiese din statisticile Bursei Auto Index, un serviciu Auto.ro
Guvernul a anuntat in luna mai ca discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.

Pretul mediu cerut pe Auto.ro depaseste in prezent 6.000 euro, cu aproape 1.000 de euro mai mult decat in aprilie.

Per total, masinile second hand s-au scumpit in medie cu 115 euro, in luna aprilie, potrivit Auto Index, pana la un pret mediu de 7.441 de euro.

Curtea de Justitiei a Comunitatilor Europene a anuntat in aprilie ca taxa de prima inmatriculare din Romania incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

Romania risca sanctiuni financiare din partea Uniunii Europene, in urma declansarii unei posibile proceduri de infringement, si numeroase alte procese cu proprietarii de masini, inclusiv cu cei care au pierdut initial in instanta, daca nu modifica urgent taxa auto si nu restituie din sumele platite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri