Guvernul a amanat din nou, pentru saptamana viitoare, o decizie in privinta taxei auto, pentru a analiza si problemele juridice care ar putea rezulta din viitoarele modificari, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
"A fost discutata din nou problema taxei auto, in sedinta de miercuri a Guvernului, si au fost ridicate unele obiectii juridice care trebuie analizate in continuare", au aratat sursele.

Liderii coalitiei au mandatat, luni, Guvernul sa impuna plata taxei auto la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusa taxa urmand sa fie decis de Executiv.

In sedinta de miercurea trecuta, Guvernul a amanat o decizie in privinta taxei auto, surse oficiale declarand agentiei Mediafax ca decizia va fi luata dupa o analiza de impact si pe baza unor discutii care urmeaza sa aiba loc in cadrul coalitiei. La finalul sedintei de Guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv in urmatoarea sedinta si ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20 si 30%.

Reducerea taxei va fi aplicata pentru toate masinile, astfel incat sa fie evitata o noua discriminare, a aratat ministrul.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJUE) a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri