Constructorul suedez de automobile Volvo, cumparat anul trecut de grupul chinez Geely, va investi 4,58 miliarde yuani (496 milioane euro) in constructia unei a doua fabrici in nord-estul Chinei, a anuntat Ministerul Mediului din aceasta tara, transmite AFP, citat de Mediafax.
Din 2013, Volvo va construi la noua uzina trei modele, intre care berlina 113K si vehiculul de teren XC60.

Capacitatea de productie a fabricii va ajunge la 80.000 de vehicule pe an, pana in 2015.

Cealalta uzina a Volvo in China va fi amplasata in sud-estul tarii, va avea o capacitate de 125.000 de masini pe an, iar lansarea productiei va avea loc tot in 2013.

Volvo vrea sa mareasca vanzarile la nivel mondial de la 373.000 de automobile anul trecut la 800.000, pana in 2020, si mizeaza pe piata chineza ca sursa de crestere, a declarat in februarie directorul general al companiei, Stefan Jacoby.

Geely a cumparat anul trecut Volvo pentru 1,5 miliarde dolari ( 1,2 miliarde de euro la momentul respectiv) si a anuntat in septembrie ca vrea ca vanzarile din China sa ajunga la 300.000 de vehicule pe an.

Jacoby are ca obiectiv vanzari de 200.000 de vehicule pe an in China, pana in 2020, de aproape sapte ori mai mari fata de 30.500 de unitati comercializate anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri