Compania germana Bosch considera ca viitorul apartine autovehiculelor electrice, dar costurile ridicate ale acumulatorilor si autonomia limitata vor duce la o intarziere de cel putin un deceniu a trecerii la mobilitatea electrica.
Pana in 2013, Bosch va demara productia de serie pentru produse destinate mobilitatii electrice pentru 12 producatori de autovehicule.

Bosch se asteapta anul acesta la vanzari de peste 30 de miliarde euro din divizia auto, in urcare cu 10% fata de anul trecut.

Furnizorul de piese auto estimeaza ca pana in anul 2015 va inregistra o crestere anuala de 10% a numarului de sisteme de injectie diesel common-rail vandute. Compania se asteapta ca vanzarile pentru sistemele de injectie directa de benzina sa se tripleze pana in 2013.

La sfarsitul lui 2010, SB LiMotive, un joint venture intre Bosch si Samsung SDI, a demarat productia de acumulatori litiu-ion.

Bosch aloca anual suma de 400 de milioane euro pentru electrificarea trenului de rulare.

Compania are in plan infiintarea unei societati mixte impreuna cu Daimler, care va produce si va dezvolta motoare pentru autovehiculele electrice din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri