Volkswagen a preluat controlul constructorului de autocamioane MAN, detinand 55,9% din drepturile de vot in actionariatul companei, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Volkswagen detine deja producatorul suedez de autocamioane Scania.

"Volkswagen este mai mult decat multumit de rezultat. Drept rezultat, obiectivul nostru de a realiza sinergii substantiale intre MAN, Scania si Volkswagen, in interesul tuturor actionarilor, angajatilor si clientilor, este mult mai aproape", a declarat intr-un comunicat directorul general al gigantului german, Martin Winterkorn.

Volkswagen a lansat in luna mai o oferta pentru 35-40% din actiunile MAN, evaluand compania la 13,8 miliarde euro.

Presedintele grupului, influentul Ferdinand Piech, a vrut sa creeze cel mai mare constructor european de autocamioane, pentru a concura cu Volvo si Daimler, diversificand afacerile Volkswagen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri