Veniturile producatorului german de automobile si camioane Daimler au crescut cu 5% in trimestrul al doilea, la 26,34 miliarde de euro, dar au fost sub asteptari, evolutie care ar putea arata o scadere a cererii de vehicule pe pietele emergente. Profitul net a avansat cu 30%, la 1,7 miliarde de euro, informeaza Mediafax.
Analistii anticipau venituri de 27,99 miliarde de euro.

Grupul a comercializat in trimestrul al doilea 527,600 de masini si vehicule comerciale, in crestere cu 6% fata de intervalul similar din 2010.

Producatorii de automobile de lux si de serie s-au concentrat pe pietele cu ritm de dezvoltare rapid precum China pentru a compensa avansul lent al vanzarilor de pe pietele mature, in special din Europa.


Dar cresterea pietei auto chineze, cea mai mare din lume, ar putea incetini in acest an, partial din cauza pretului mare al carburantilor dar si a reglementarilor mai stricte de inmatriculare, dupa ce in 2010 vanzarile au urcat cu o treime.

Cresterea vanzarilor Mercedes-Benz Cars in China a incetinit semnificativ in trimestrul al doilea, la 8%, de la 82% in primele trei luni.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a avertizat luna trecuta in privinta riscurilor legate de cresterea economica din tarile emergente, precum China, care ar putea afecta industria auto.

Profitul EBIT (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) al grupului a urcat cu 23% in trimestrul al doilea, la 2,58 miliarde de euro, fiind peste estimarile analistilor, de 2,49%.

Ca urmare a rezultatelor bune din primul semestru, Daimler prognozeaza pentru acest an un profit EBIT semnificativ mai mare decat cel din 2010.


Analistii anticipeaza pentru Daimler un profit EBIT de 9,15 miliarde de euro, cu aproape 26% peste cel de anul trecut.


Divizia Mercedes-Benz Cars a avut in trimestrul al doilea venituri in crestere cu 4% la 14,6 miliarde de euro, si un profit EBIT de 1,56 miliarde de euro, in crestere de la 1,37 miliarde euro in urma cu un an. Numarul de vehicule vandute a atins un nou record, de 357.600 de unitati, comparativ cu 342.500 unitati anul trecut.


Daimler Trucks a obtinut un avans al veniturilor de 14%, la 6,6 miliarde de dolari, in timp ce profitul EBIT a urcat de la 300 milioane de euro la 474 milioane de euro. Numarul de vehicule comercializate s-a majorat cu 9%, la 91.500 unitati.


In primul semestru, veniturile Daimler Group au crescut cu 10%, de la 46,3 miliarde euro la 51 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri