Toyota, cel mai mare grup auto din lume, vrea sa majoreze productia cu 24% anul urmator, la un nou nivel record de 8,9 milioane de masini, parte a unui program de recuperare a declinului din lunile de dupa cutremurul din martie, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters, scrie Mediafax.
Tinta de 8,9 milioane de autovehicule pentru anul urmator, care nu include productia diviziilor Daihatsu Motor si Hino Motors, va depasi recordul anterior de 8,53 milioane de unitati, inregistrat in 2007, inainte de criza globala.

Un purtator de cuvant al Toyota a refuzat sa confirme informatia, afirmand ca grupul ofera furnizorilor date referitor la ce trebuie sa se astepte, dar ca nu face asemenae planuri publice.

Toyota si-a majorat tinta de productie pentru acest an cu 350.000 de masini, la 7,15 milioane, ca urmare a unei redresari mai rapide a lantului de furnizori.

Grupul a avut pierderi operationale in primul trimestru fiscal, perioada aprilie-iunie, pentru prima data in ultimii doi ani, cauzate de cutremurul devastator din martie din Japonia si de aprecierea yenului, insa a ridicat prognoza de profit pentru anul in curs, mizand pe o revenire rapida.
Toyota a inregistrat o pierdere operationala de 108 miliarde yeni (1,4 miliarde de dolari) in primul trimestru fiscal, fata de un profit de 211,7 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatul a fost totusi mai bun decat media esimarilor analistilor contactati de Reuters, care indica o pierdere de 190 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri