O masina fara sofer proiectata de gigantul Google a intrat in coliziune usoara cu un Prius, nefiind insa un accident grav. Oficialii Gogle au recunoscut ca a avut loc incidentul, subliniind totodata ca “prioritatea noastra este siguranta. Vrem sa evitam incidente ca acesta, care s-a intamplat in timp ce masina noastra era condusa manual”, scrie Cnet.com.
Google a inceput testarea acestor masini in California, in urma cu mai multi ani. In timpul testarilor, in spatele volanului se afla permanent un sofer angajat de companie, pentru a prelua controlul daca sistemele gigantului american dau gres.

Masinile Google sunt echipate cu senzori performanti si ghidate prin satelit. Daca acesti senzori erau porniti va fi posibil sa se cunoasca detaliile incidentului, precum viteza, franele si rotirea volanului.

Statul Nevada este pe cale sa devina prima regiune care “sa dea verde” pe strazi primelor "masini-robot" care se conduc singure.

Sursa foto: Jalopnik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri