Automobile Dacia va produce la Mioveni sasiuri pentru trei tipuri de automobile cu motoare electrice si termice, cu doua si patru locuri, pentru uzinele Daimler din Franta si Renault din Slovenia, unde vor intra in productie noile generatii Smart si Twingo, potrivit mai multor surse citate de Mediafax.
Introducerea in productie a noului sasiu presupune o investitie de 11,5 milioane de euro, care se deruleaza in perioada 2011-2013, iar liniile de fabricatie vor fi montate in doua cladiri deja existente.

Inceperea productiei de sasiuri pentru cele doua grupuri auto este parte a unui parteneriat semnat anul trecut intre Renault si Daimler, care vizeaza dezvoltarea in comun de noi modele.

"Renault si Daimler vor dezvolta in parteneriat un nou model Smart cu patru locuri si urmatoarea generatie Twingo. Masinile vor fi diferite in materie de design, insa o caracteristica comuna va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate.

Modelele dezvoltate in parteneriat vor fi disponibile si in variante electrice. Lansarea modelelor este planificata pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franta) va produce versiunile cu doua locuri, in timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecut presedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Gama de vehicule produsa de Automobile Dacia este formata din sase modele - Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Logan Pick-Up si Logan VAN.

Contactati de Mediafax, eprezentantii Dacia nu au prezentat detalii legate de acest proiect.

Totodata, grupul Renault va investi 13,6 milioane de euro pentru a creste capacitatea productiei de cutii de viteze a Renault Mecanique Roumanie cu 25%, la 470.000 de unitati pe an. Cutiile de viteze produse de acesta entitate aflata pe platforma Mioveni sunt destinate in totalitate exportului in cadrul aliantei Renault-Nissan.

Un alt proiect de investitii vizeaza alocarea a 5 milioane de euro, in perioada 2011-2012, pentru extinderea halei "Presaj".

Automobile Dacia este parte a grupului francez Renault, iar anut trecut a inregistrat o cifra de afaceri 2,7 miliarde euro, in crestere cu 26,6% fata de nivelul obtinut in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri