Constructorul auto italian Fiar ar putea opta ca sediul central al grupului rezultat din fuziunea cu compania americana Chrysler sa fie stabilit in Olanda, a relatat vineri publicatia Repubblica, citata de AFP.
"Birourile din Torino si Detroit au analizat deja o solutie pentru sediul central al grupului care va fi format prin fuziunea Fiat si Chrysler. Pentru a evita certurile si a face economii din impozite, noul sediu central ar putea fi stabilit in Olanda", a relatat publicatia, fara sa mentioneze sursa informatiilor.

Obiectivul ar fi nu doar obtinerea de avantaje fiscale, ci si dezamorsarea unui razboi simbolic intre cele doua companii, tranmsite Mediafax.

Fiat a preluat conducerea operationala a Chrysler la iesirea companiei americane din faliment, in 2009, si inainte de a-si adjudeca controlul asupra acesteia, in iunie, prin achizitia de participatii detinute de guvernul american.

Grupul italian si-a majorat treptat participatia la constructorul auto american, la care detine in prezent 53,5% din actiuni.

Fiat a anuntat in iulie ca vrea sa extinda echipa de conducere, in vederea accelerarii integrarii celor doua grupuri.

Alianta Fiat-Chrysler va reprezenta, in patru ani, unul dintre primii cinci-sase mari constructori de automobile la nivel mondial, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, la inceputul lunii august.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri