Volkswagen va investi 62,4 miliarde de euro in urmatorii cinci ani pentru a-si atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producator auto din lume, a anuntat, vineri, grupul german, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.
Consiliul de administratie al Volkswagen a aprobat, vineri, cheltuielile care vizeaza fabrici, autovehicule, cercetare si dezvoltarea celor noua marci ale Volkswagen. Companiile mixte din China in care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro pana in 2016, suplimentar fata de planul Volkswagen.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat ca grupul, care are 62 de fabrici la nivel global, analizeaza noi capacitati de productie in China. Volkswagen a anuntat planuri de a adauga doua noi facilitati de productie pe piata chineza, urmand sa ajunga la 11. Expansiunea din China face parte dintr-un plan de a depasi Toyota si General Motors pentru a deveni cel mai mare producator de autovehicule pana in 2018.

"Volkswagen investeste o suma record", a afirmat Winterkorn, intr-un comunicat.

Grupul, cel mai mare producator auto din Europa, a inregistrat doua esecuri majore saptamana trecuta, dupa ce fuziunea cu Porsche, programata pentru acest an, a fost amanata, iar compania nipona Suzuki a anuntat ca vrea sa renunte la parteneriatul incheiat in urma cu mai putin de doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri