Skoda lanseaza spre finalul anului al saptelea model din gama pe piata ceha, cel mai mic model al sau, pentru patru persoane, cu o lungime de 3,56 m.
In Romania modelul apare in 2012. Citigo va fi lansat in versiunea de caroserie cu trei usi, iar versiunea cu cinci usi va fi disponibila din 2012.

La lansarea modelului Citigo, vor fi disponibile doua motoare noi, pe benzina, cu trei cilindri, de 1,0 litri 60 CP si 75 CP.

In versiunea economica Green Tec, consumul mediu este de 4,2l/100km si respectiv 4,3l/100km. Emisiile sunt de 97g si 99g CO2/km. Consumul de carburant si emisiile sunt de 4,5l/100km si 105g CO2/ km pentru motorul de 44kW. Motorul de 55kW consuma 4,7l/100km si emite 108g de CO2 pe km.

Grupurile tinta sunt soferii tineri, familiile tinere si, de asemenea, asa-numitii “best agers”, care cauta o a doua sau chiar o a treia masina.

Cu o lungime de 3,56 metri, o latime de 1,65 metri si o inaltime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul sau. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri. Acesta poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

Pentru prima data intr-un autovehicul ŠKODA, designerii au utilizat un airbag lateral cap-torace, pentru a proteja atat capul soferului cat si pe cel al pasagerului din fata.

Acest sistem este activat automat la viteze mai mici de 30 km/h, iar un senzor laser identifica pericolul unei coliziuni. Citigo ofera un sistem de franare automat in caz de urgenta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri