Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata romaneasca, va livra anul viitor 35 de exemplare catre clientii din Romania, Bulgaria si Republica Moldova, iar in septembrie va aduce un nou model in gama, 599 V12.
In 2011, compania a avut alocate 30 de unitati Ferrari.

“Pentru anul 2012 avem alocate mai multe automobile ca anul acesta, 32 de unitati, insa avand in vedere ca la Geneva apare noul 599 V12, vom ajunge la 35 de unitati. Noul model ar trebui sa ajunga in Romania in septembrie 2012”, a declarat Lucian Sonea, directorul de marketing Forza Rossa.

Pentru anul viitor, Forza Rossa are alocate Romaniei 5 exemplare Ferrari FF, al caror pret sare de 275.000 euro.

Importatorul Ferrari a prezentat in Romania noul model 458 Spider, versiunea decapotabila a modelului 458 Italia, care are un pret de peste 235.000 euro. “Au fost vandute cele 12 modele 458 Spider ce vor fi livrate inceand din februarie 2012, nu stiu sa va zic cate ajung in strainatate insa de obicei din zece unitati una - doua pleaca in Bulgaria sau Republica Moldova”, a adaugat Sonea.

Ferrari 458 Spider este propulsat de motorul V8 de 4.5 litri, cu injectie directa si aspirat normal. Fabricat integral din aluminiu, acoperisul rigid al 458 Spider ofera mai multe avantaje fata de traditionalul «soft-top», precum greutatea (25 kg mai usor) si timpul de deschidere (doar 14 secunde).

Designul a fost perfectionat pentru a incetini si distribui curentul de aer din cockpit, ceea ce permite pasagerilor sa poarte o conversatie chiar si la viteze de peste 200km/h.

Noul Ferrari atinge o viteza maxima de 320 kilometri pe ora si poate ajunge de la zero la suta de kilometri in 3,4 secunde. Consumul mediu de carburant este de 11,8 litri la suta de kilometri, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 275 de grame pe kilometru.

Forza Rossa este detinuta de sotii Camelia si Ion Bazac, compania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 9 milioane euro, in crestere cu 10% fata de 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri