Nissan Motor prezinta un nou concept pentru viitorul diviziei de performanta Nismo, cu o garda la sol mai joasa, mai lat si cu un aspect mai solid.
Juke Nismo Concept amplifica aceasta combinatie unica a masinii standard, intre agilitatea de autovehicul compact, reactiile similare unui coupé si puterea unui SUV.

Finisat cu culorile obisnuite Nismo, alb perlat cu accente de rosu, Juke Nismo Concept prezinta un kit de caroserie creat de specialistii in aerodinamica ai Nismo, ale caror abilitati s-au dezvoltat in cadrul perfectionarii caroseriilor masinilor de curse.

Iar, asemenea unei masini de curse, kitul de caroserie al Juke Nismo Concept nu este conceput doar pentru a arata bine, ci si pentru a avea o eficienta dinamica excelenta. Printre componentele noi se numara bare de protectie fata si spate mai joase si modificate, aripi mai late si praguri laterale.

Modelul grilei a fost restilizat, in timp ce spoilerul hayonului a fost modificat prin adaugarea de elemente laterale care controleaza fluxul de aer mai eficient. Chiar si forma retrovizoarelor a fost schimbata pentru a optimiza randamentul aerodinamic al masinii si a reduce inaltarea fata si spate fara a mari rezistenta la deplasare.

Noutatile aduse de echipa Nismo se extind si la sasiu, care a fost coborat si care a devenit mai compact prin utilizarea de piese brevetate care vor fi disponibile in catalogul extins al pieselor Nismo, in timp ce motorul turbo cu injectie directa, pe benzina, de 1,6 litri, a fost „tunat” pentru a genera mai multa putere si un randament crescut.

Habitaclul conceptului a fost, de asemenea, modificat de Nismo, volanul, pedalele, indicatoarele, manerul schimbatorului de viteze si finisajele usilor, au fost restilizate pentru o mai mare implicare a soferului in timpul conducerii autovehiculului.

Aspectele de performanta ale masinii au fost subliniate suplimentar prin adaugarea de scaune speciale de tip scoica imbracate in piele, in timp ce importanta turometrului este redata de culoarea rosie a conturului indicatorului si a acului acestuia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri