Constructorul roman de automobile Dacia monteaza pe modelul Sandero senzori de parcare furnizati de Falcon Electronics, companie romaneasca infiintata in 1996 de omul de afaceri Dan Cutui, importator si distribuitor Viper, Sony, Cobra, Beltronics.
“Furnizam pentru Dacia senzori de parcare pentru modelul Sandero. Lucram cu 300 de parteneri, printre care si dealeri de masini. Cel mai mare client de flote este Arval”, a declarat Bogdan Gheorghiu marketing manager Falcon Electronics intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Falcon are in Romania o cota de piata de 35% pe Car Audio, 38% pe sisteme de securitate auto si 80% pe detectoare radar.

“Anul acesta piata a stagnat, insa noi am avut o crestere de 20%. Cel mai bine s-au vandut sistemele de navigatie, unde livrarile s-au dublat in 2011 comparativ cu 2010”, a precizat Gheorghiu.

Compania va incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro, sub nivelul de 12 milioane euro inregistrat in anii in care industria auto era in crestere. Falcon are o cota de piata de 40% in Romania.

Falcon are cinci magazine proprii in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Iasi, iar cand economia isi va reveni are in vedere extinderea si in Constanta si alte orase mari.

Compania a lansat in Romania sistemul Viper Smart Start, pornirea masinii cu un smartphone, din orice colt al lumii unde exista semnal GSM, prin internet pe mobil. Pachetul are un pret de circa 600 de dolari, primul an abonamentul este gratuit, iar apoi costa 10 dolari pe luna.

Compatibil cu sistemele de operare iOS, Android si BlackBerry, pachetul Smart Start DSM250I include un modul cu GPS si cartela SIM. In Romania, sunt 2-2,5 milioane smartphone-uri. La nivel global, estimarile pentru 2012 sunt o crestere de 35% a vanzarilor de smartphone-uri.

“Vrem sa vindem 500 de unitati numai in sezonul rece, iar intr-un an peste 1.000 de unitati Viper Smart Start, reprezentand 4% din ce inseamna sisteme Viper in Romania”, a mai spus Gheorghiu.

Anual se vand in Romania 25.000 de sisteme de securitate Viper.

Falcon este importator oficial in Romania pentru sistemele de securitate Viper, detectoarele de radar Cobra, Whistler si Beltronics, dispozitivele de navigatie Navon, car kit-urile Bury si sistemele de sonorizare Kicker.

De asemnea, in portofoliul Falcon Electronics se gasesc echipamente multimedia si audio marca Sony, precum si statii walkie-talkie si CB radio produse de Cobra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri