In prima luna a anului 2006, Fiat conduce din nou in topul pe modele la vanzarile pe piata Europei Occidentale. Cu aproape 38.000 de exemplare comercializate in ianuarie, gama Fiat Punto a revenit pe primul loc in Europa, un aport consistent la acest succes fiind reprezentat de vanzarile modelului Fiat Grande Punto.

Punto, la fel ca Olimpiada, este produsul de succes al unei tari, Italia, care munceste cu pasiune si cu determinare i are atat calitatile cat si capacitatea si talentul de a excela, a declarat presedintele Fiat, Luca Cordero di Montezemolo. Vederea acestui superb automobil pe prima treapta a podiumului, ales dintr-o mare de concurenti, echivaleaza cu o medalie de aur, nu doar pentru Fiat ci pentru toata tara, a adaugat di Montezemolo.

Marca Fiat a comercializat in Europa Occidentala 78.000 de automobile in ianuarie, cu 26,2 la suta mai multe decat in ianuarie 2005. Daca Fiat Panda a ramas lider incontestabil in segmentul A, unde detine o cota de piata de 29,5 la suta, cele 145.000 de comenzi inregistrate pentru Fiat Grande Punto prefigureaza performante extraordinare si in cazul celui mai nou membru al familiei Punto, care concureaza in segmentul B.

Varful de gama Fiat Croma, comandat pina in prezent de 33.000 de clienti si inmatriculat deja in 3.600 de exemplare, si-a marit cota de piata detinuta in decembrie 2005 (1,5 procente) la 2% in ianuarie 2006.

In prima luna a lui 2006, Grupul Fiat a comercializat in Europa peste 100.000 de automobile, cresterea comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent fiind de 17,9 procente. Pe pietele din Europa Occidentala, progresul se ridica la 19,8 la suta. Cota de piata pentru Fiat Auto in intregul continent a urcat cu 1,1 procente in raport cu ianuarie 2005, atingand 8,4 la suta.

Fiat Auto a cunoscut cresteri de volum pe importante piete occidentale, ca acelea din Germania (+67%), Spania (+30,7%) si Franta (+9,7%). Alfa Romeo a progresat cu 6,2 procente in timp ce Lancia a avansat la nivel de volum cu 1,8 la suta.

Fabrica Fiat Auto din Termini Imerese, care din 2005 este singura uzina Fiat ce produce Lancia Ypsilon, a atins productia de 4.000.000 unitati. Baza siciliana a demarat productia in 1970, cu Fiat Cinquecento, caruia i-au urmat alte modele de succes, ca Fiat 126, Fiat Panda si Fiat Punto. Fabrica ocupa o suprafata de peste 400.000 de metri patrati si dispune de circa 1.400 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri