Filiala de la Bucuresti a companiei cehe AAA Auto a vindut peste 1.000 de autoturisme la mina a doua in Romania, la cinci luni de la infiintare. Alte trei centre urmeaza sa fie deschise in diferite orase ale tarii.

Reprezentantii firmei AAA Auto au anuntat ieri ca filiala de la Bucuresti, infiintata in septembrie 2005, a raportat o cifra de afaceri de peste 8,2 milioane de euro la sfirsitul lunii ianuarie a acestui an. In medie, in fiecare zi, opt clienti cumpara cite o masina, a declarat presedintele Consiliului de Administratie, Anthony James Denny. Majoritatea masinilor sint importate din Europa Occidentala. Media de virsta a autovehiculelor puse in vinzare este de patru ani, iar pretul mediu se cifreaza la 9.000 de euro, a spus Denny. In perioada septembrie-decembrie 2005, compania a vindut 941 de autovehicule. La sfirsitul lunii ianuarie a acestui an, filiala din Bucuresti a depasit cifra de 1.000 de autovehicule comercializate.

Urmeaza alte trei centre

Cehii au investit sase milioane de euro in centrul din Bucuresti. Pentru urmatorii doi ani, AAA Auto intentioneaza sa aloce alte 45 de milioane de euro pentru a deschide inca trei filiale. In viitor dorim sa deschidem mai multe sucursale. Ne vom axa pe orasele Brasov, Constanta si Timisoara, au spus oficialii companiei. In prezent, AAA Auto ofera peste 400 de masini, iar numarul autovehiculelor va creste la 800 anul viitor.

Cele mai cautate sint autovehiculele cu o vechime medie de pina in patru ani. Dintre tipurile de masini, clientii se arata interesati de versiunile berlina echipate cu propulsor diesel. Cele mai solicitate modele sint Peugeot 206, Volkswagen Passat, Renault Laguna si Opel Astra. La nivel international, compania ceha a anuntat lansarea a douasprezece centre auto in Republica Ceha, trei in Slovacia si o sucursala de cumparare in Olanda.

AAA Auto este prezenta pe piata ceha din 1992. Vinzarile lunare sint de aproximativ 3.500 de vehicule. Compania a ajuns sa detina 20% din piata de automobile second-hand din Republica Ceha.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri