Suspendarea noii taxe auto va influenta cresterea numarului de tranzactii in cazul autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, dar si scaderea pretului acestora.
Inca din luna decembrie 2011, pe fondul calculelor rezultate din noua taxa auto ce urma sa intre in vigoare, a existat o crestere considerabila a numarului de reinmatriculari pentru autovehiculele second hand, inregistrandu-se un record istoric de 51.013 tranzactii.

“Amanarea deciziei va conduce la o crestere a ofertei datorita faptului ca detinatorii de autovehicule second hand afectati de noua taxa se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile in conditiile noii taxe auto. Cresterea ofertei va duce implicit la o scadere a pretului pentru masinile care se supun conditiilor noii taxe auto”, a declarat Bogdan Axinia, general manager Auto.ro.

Suspendarea noii taxe auto presupune ca toti cei care cumpara o masina inmatriculata inainte de 2007 sa nu mai achite taxa, in timp ce pentru toate masinile nou inmatriculate taxa se va achita in continuare cu observatia ca proprietarii masinilor inmatriculate in Romania dupa ianuarie 2007 nu vor mai plati taxa auto daca au achitat-o deja, plata facandu-se o singura data.

Cei care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate dupa 2007 si care constata o diferenta intre valoarea taxei conform noii legi si cuantumul achitat pe vechea lege, pot solicita diferenta de bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri